"Türkiye'de şu an kimin yıldız futbolcu olduğu konusunda bir örnek vermek zor. Çünkü Türkiye'nin yıldız futbolcu anlayışı çok değişti. Futbolcu bireysel mi oynamalı, yoksa takım için mi? Yıldız kavramı burada yatıyor.
Bana göre Alex de Souza yıldız bir futbolcu değil ama çok iyi bir futbolcu, o kadar. Belki bu yüzden ülkesinin ulusal takımında forma giyemiyor. Kendi özelliklerini kullanarak takıma katkı sağlıyor. Takım oyununda yok. Duran bir top olacak, kullanacak ve sayı yapacak. Yarım bir futbolcu. Zira geri dünüşü yok. Mücadeleci değil. Defansa dönmüyor. Onun oyun faturasını bir başkası ödemek zorunda. Ylıdız futbolcunun tanımını çok iyi yapmak gerekir."
Pasaj, Vecdi Çıracıoğlu'nun, Galatasaray'ın eski futbolcusu Metin Kurt'un futbolculuk hayatından kesitler sunduğu Gladyatör kitabından. Futbolla ilgilenen, futbola gönül veren herkesin okuması gereken bir kitap.
Türkiye'de futbolun nasıl evrimler geçirdiği, neler yaşandığı, spor medyasının bir adım bile geriye gitmediğini, futbol dünyasında 'sıradışı' insanların nasıl bir biçimde uzaklaştırıldığı gayet iyi anlatılmış.
Bugün gelişmiş tüm ülkelerde futbolcu sendikası varken, Türkiye'de buna öncülük etmek isteyen bir adamın yaşadığı zorluklar; bugün itibar gören, başkalarına akıl veren eski futbolcuların dopingsiz geçmeyen günleri; eteklerdeki taşlar dökülerek kitapta yer alıyor.
Bazı şeylerin hâlâ aynı olmasını gözlemek ve öğrenmek insanın içini acıtıyor. Mutlaka edinin, bir solukta okuyacağınıza garanti veriyorum...
Takım oyunu oynarken,kişisel beceri
YanıtlaSilve yetenek de önemli.Ülkemizde bir
çok sendika ve sivil toplum örgütü
baskı ve yıldırma politikasıyla
itelenirken yenileri çok zor,ütopya
gözüküyor.
Sevgiler
@ Melis; kişisel yetenekler tabii ki önemli. Zaten bu yüzden Messi'ye hasta oluyoruz, Ronaldo'yu izlemek için ekran karşısına geçiyoruz ancak sadece kişisel yetenekle de olmuyor iş. Hele ki, günümüz futbolunda.
YanıtlaSilÜlkemizde, adam akıllı sendika ya da sivil toplum örgütü olduğuna ezelden beri inanmamışımdır..